Een tussentijdse toets (TTT) is een proefexamen van het CBR. Deze toets verloopt als een standaard praktijkexamen. Voor het doen van een TTT is een theoriecertificaat vereist.

Je rijdt met een examinator een examenroute. Tijdens deze rit laat jij zien wat je al beheerst. De TTT duurt 55 minuten. Hiervan rijd je ongeveer 35 minuten. Het grootste deel van je TTT rijd je op aanwijzingen van de examinator. De examinator kijkt of je vlot, veilig en zeker rijdt. Daarnaast kijkt de examinator of je de auto goed onder controle hebt en of je op de juiste wijze kijkt. 

De examinator kijkt ook of je op de juiste manier de voorrangsregels toepast en of je op de juiste wijze de kruispunten, de rotondes en de snelwegen op en af rijdt. Tijdens de rit doe je een aantal bijzondere verrichtingen. Laat je zien dat je deze goed beheerst, dan krijg je hiervoor vrijstelling tijdens je praktijkexamen.

Direct na afloop van de toets bespreekt de examinator met jou en je rij-instructeur hoe de rit is verlopen. Tijdens dit gesprek geeft de examinator tips en advies ter voorbereiding op je praktijkexamen.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op via het contactformulier of bel ons.