Voor het autorijbewijs is het nodig om je theoriecertificaat te halen. Je doet hiervoor theorie-examen bij het CBR.

Vanaf je 16e verjaardag mag je theorie-examen doen. Ben je 16,5 jaar dan mag je met je praktijklessen beginnen. Je kunt dus al eerder met het leren van je theorie beginnen.

Voor het leren van de theorie bieden we diverse mogelijkheden, zodat je goed voorbereid bent. Leer je het makkelijkst op je smartphone of PC? Kies dan voor de theoriecursus in de LeerlingApp.

De theoriestof bevat allemaal korte onderdelen, zodat je in een paar minuten een onderdeel kunt lezen. Hierbij neem je iedere dag een aantal hoofdstukken door met filmpjes en uitleg. Deze complete theorie-opleiding is interactief. 

Je kunt ook kiezen voor een combinatie van een theorieboek en leren via internet. Dit pakket bestaat uit een boek en 4 maanden toegang tot online oefenen, inclusief interactieve verkeerssituaties en een verkeersbordentrainer.

 

Het is verstandig, naast het starten met rijles, te beginnen met het leren van je theorie.

Tijdens de rijlessen krijg je namelijk voorbeelden uit de praktijk van je rij-instructeur. Zo krijg je de theorie sneller onder de knie. Tip! Voor het beste resultaat leer je eerst de theoriestof en oefen je daarna proefexamens. Op deze manier weet je zeker dat je de lesstof snapt en deze goed kunt toepassen.

Heb je moeite om zelfstandig de lessen te volgen en/of wil je hulp bij het leren van je theorie dan kun je ook een aantal theorielessen volgen bij onze autorijschool. Deze lessen gaan uitsluitend op afspraak.

Wij zorgen voor de aanvraag van je theorie-examen.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op via het contactformulier of bel ons.